« April 2006 | Main | October 2006 »

June 22, 2006

آر‌اس‌اس و مبارزه با سانسور

مدتها بود که می‌خواستم این مطلب را بنویسم فقط پیگیر این بودم که وقت کافی برای راه استفاده از آنرا هم ارائه دهم. وقتی که می‌گویند "وقت طلا است" به این خاطر است.
همه آنهایی که وبلاگ می‌خوانند با این تصویر و یا این یکی آشنا هستند. این آیکونها (Icon) را روی هر وبلاگ یا سایتی که دیدید به این معنی است که وبلاگ یا سایت مورد نظر مطالب خود را به فرمت RSS هم ارائه می‌دهد.
در این نوشته قصد این را ندارم که درس آر‌اس‌اس بدهم هدف این نوشته روش استفاده از این نوع پرونده‌های روی نت است و استفاده از آنها برای عبور از سد فیلترینگ.
گوگل یکی از بهترین آر‌اس‌اس ریدرها (RSS Reader) را روی نت ارائه می‌دهد که با استفاده از آن می‌توانید به راحتی صفحه گوگل خود را تبدیل کنید به یک فیلتر شکن که به سادگی قابل استفاده است.
قبل از هر چیز به این صفحه بروید و عضو شوید.(تصویر زیر)

google_rss.jpg

پس از عضو شدن اول با وارد کردن شناسه و گذرواژه خود وارد گوگل شوید و در صفحه اصلی در آن قسمتی که نوشته (You can also enter a URL to find a feed for a website) آدرس وبلاگی را که می‌خواهید به لیست خود اضافه کنید را وارد کرده و تقه بزنید. معمولا آدرس (URL) مربوطه کافی است ولی من مشاهده کردم که برای وبلاگ‌های بلاگ اسپات گوگل قادر نیست تنها با آدرس وبلاگ نسخه RSS آنرا برای شما پیدا کند در چنین صورتی کافی است نام نسخه RSS وبلاگ را بدانید. تمام وبلاگ‌های بلاگ اسپات نام فایل RSS آنها atom.xml است پس با افزودن آدرس وبلاگ به اضافه نام این فایل دکمه کنار (Search for new content) را تقه بزنید و منتظر شوید تا گوگل صفحه وبلاگ را برای شما باز کند. (تصویر زیر)

google_rss2.jpg

بعد از باز شدن صفحه دکمه‌ای ظاهر می‌شود به نام (Subscribe) آنرا تقه بزنید تا وبلاگ را به صفحه گوگل خود بیفزاید. پس از این نیازی نیست که این پروسس را هر بار انجام دهید هر وبلاگی را که به گوگل ریدر خود بیفزاید همیشه در اختیار شما خواهد بود.
در این صفحه می‌توایند همه وبلاگ ها یا وب سایتهای مورد علاقه خود را که مجهز به نسخه RSS هست را جمع کنید و با ورود به این صفحه همه آنها را یک جا بخوانید.(تصویر زیر)

google_rss3.jpg


برای افزودن وبلاگ یا سایتهای بیشتر به همان روش بالا عمل کنید.
بعد از افزودن سایتها و وبلاگهای مورد علاقه تان از آن به بعد همه آنها در این صفحه قابل دسترسی هستند. برای دسترسی به آنها کافقی است که از منوی بالای صفحه روی منوی Subscriptions تقه بزنید و از لیست مربوطه وبلاگ یا سایت مورد علاقه خود را انتخواب کنید و مطالب آنرا در این صفحه بخوانید (تصویر زیر)


google_rss4.jpg


June 17, 2006

هشدار!

شرکت فناوری اطلاعات که یکی از زیر مجموعه‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است برنامه‌ای ساخته تا مثلا در زمینه استاندارد کردن چیدمان صفحه کلید فارسی کامپیوتر غلطی کرده باشد. این شرکت هم مثل دیگر موسسات زیر مجموعه آخوندی قابل اعتماد نیست و مخصوصا وقتی دست به کاری می‌زنند که از پیش به نظر مشکوک می‌نماید باید ملت بی خبر از همه جا را هشدار داد. از این رو تصمیم گرفتم این متن را بنویسم. اول خبر را بخوانید تا بعد بروم سر توضیحات.

تولید نرم‌افزار چیدمان صفحه کلید فارسی در شرکت فناوری اطلاعات

نرم‌افزار «چیدمان صفحه کلید فارسی استاندارد» Standard Persian Keyboard Layout، با هدف تبادل اطلاعات فارسی با کدهای منطبق بر استاندارد یونـی‌کد در شرکت فناوری اطلاعات تولید شـد. این نرم‌افزار که توسط شرکت فناوری اطلاعات طراحی و تولید شده است، سعی دارد تا مشکلات موجود در زمینه ورود اطلاعات با کد فارسی در نرم‌افزارهای تحت سیستم عامل Windows را مرتفع سازد.
شرکت فناوری اطلاعات در راستای استاندارد سازی کد تبادل اطلاعات فارسی و با هدف ترویج زبان فارسی در اینترنت اقدام به تهیه‌ی این نرم‌افزار نموده است.
روابط عمومی شرکت فناوری اطلاعات طی این خبر اظهار داشت که یکی از مشکلات فعلی در زمینه‌ی تبادل اطلاعات فارسی در رایانه‌ها، از هم گسیختگی در کدهای حروف فارسی می‌باشد. بطور مثال در متون فارسی فعلی غالباً از حروف «ي» و «ك» با کد عربی استفاده شده است همینطور اعداد اکثراً با کد انگلیسی وارد کامپیوتر شده و یا حتی در بعضی از موارد از کاراکترهای زبان اردو مثل «ۀ» در داده‌های فارسی استفاده شده است.
به گفته‌ی مهندس لاجوردی‌پور مجری ساخت این نرم‌افزار، از هم گسیختگی کد اطلاعات فارسی معضلاتی را بوجود آورده و در آینده نیز مشکلات بزرگتری را ایجاد خواهد کرد. این مشکل زمانی نمود می‌یابد که کاربر قصد تبادل اطلاعات در شبکه را داشته باشد. یکی از این مشکلات هنگام جستجوی اطلاعات فارسی در اینترنت پدیدار می شود. به عنوان مثال اگر کلمه «کامپیوتر» در یک موتور جستجو همانند Google جستجو شود، بسته به اینکه ترکیبات مختلف «ی» و «ک» عربی یا فارسی در کلمه‌ی مورد جستجو درج شود. نتیجه‌ی جستجو متفاوت خواهد بود.


حالا هشدار حقیر: یکی از متدهای هک کردن به این صورت انجام می‌شود که هک کننده برنامه‌ای را در پی‌سی مورد نظر اجرا می‌کند و بعد به وسیله این برنامه هر نوع استفاده از کلید کامپیوتر ضبط و متن ضبط شده به هک کننده ارسال می‌گردد. مثلا هک کننده می‌تواند از این طریق شناسه و پسورد شما را بوسیله این برنامه ثبت کند و بعدا که به اینترنت وصل شدید یا اگر همزمان به اینترنت وصل هستید آنرا برای هک کننده ارسال کند. تولید نرم افزاری برای چیدمان صفحه کلید فارسی به نظر من کاری است بس مشکوک زیرا این چیدمان بوسیله ویندوز (مخصوصا XP و 2000) به درستی انجام گرفته و با استفاده از این چیدمان می‌توان فارسی را به خوبی نوشت و نیازی به برنامه دیگری نیست مخصوصا اگر این برنامه بوسیله یکی از دستگاه های رژیم اسلامی طراحی و ساخته شده باشد.
برای آگاهی بیشتر از این نوع برنامه‌ها که قادر هستند نوشته‌های شما را به دیگران منتقل کنند می‌توانید به نوشته‌ها و مطالب زیر که همگی انگلیسی هستند مراجعه کنید.

این هم یک برنامه از این نوع که قادر است کلیدهای شما را ضبط کند.
Stealth Keyboard Interceptor

دو مقاله انگلیسی در همین زمینه
Introduction to Spyware Keyloggers
Keyloggers on the rise

برای مقالات بیشتر به این آدرس مراجعه کنید.

اینگونه برنامه‌ها برنامه‌های جاسوسی در پی‌سی شماست و برای خلاصی از آنها و ایمن بودن از این نوع برنامه‌ها حتما یک برنامه ضد جاسوسی (Anti spyware) را بر روی پی‌سی خود نصب کنید.
یکی از آنهایی که از همه مورد اعتمادتر است (این مورد اعتماد بودن نسبی است ها یک دفعه جو گیر نشوید ها!!) برنامه‌ای است بنام ویندوز دفندر Windows Defender که آنرا می‌توانید از این آدرس مکروسافت داونلود و نصب کنید.

خلاصه مطلب اینکه هر برنامه‌ای را که روی نت پیدا کردید بی خودی روی پی‌سی خود سوار نکنید و همیشه قبل از سوار کردن چنین برنامه‌هایی در باره آنها تحقیق کنید.